Binnen Zorgondersteuning & -ontwikkeling werken professionals uit allerlei disciplines. Vanuit jouw expertrol ondersteun en behandel je cliënten en adviseer je begeleiders, ouders en verwanten. Naast toepassen, ontwikkelen en verspreiden we kennis over de psychische, sociale, emotionele, lichamelijke en motorische ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking.
Onze dienstverlening omvat medische zorg, orthopedagogische ondersteuning en behandeling, maar ook specifieke hulp van bijvoorbeeld vaktherapeuten, paramedici, verpleegkundigen of psychologisch assistenten. Elke dag zoek jij naar antwoorden op vragen als: wie is deze cliënt, wat heeft hij of zij nodig? Wat zijn de perspectieven van deze cliënt en welke doelen stellen we samen met hem of haar? Omdat elke vraag van een cliënt een deskundig antwoord verdient, kun je behalve op je eigen specialisme ook vertrouwen op de kennis en ervaring van specialistische teams en de regioteams Diagnostiek & Behandeling.
Onze zorgondersteuners nemen actief deel aan wetenschappelijk onderzoek en methodiekontwikkeling. Zo werken we samen met Tranzo, in de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking van Tilburg University. Daarnaast participeren we bij diverse universiteiten en hogescholen in onderzoek, bieden we plek aan stagiaires en geven we zelf les op diverse opleidingen. Om jouw kennis up-to-date te houden, stimuleren we het volgen van (bij)scholing.
Nieuwe middelen voor begeleiding en behandeling op basis van moderne technologie schieten als paddenstoelen uit de grond. Zoals Jouw Omgeving, een (beveiligde) online omgeving waar onze behandelaars gebruik van maken. Door krachten te bundelen met andere zorgorganisaties kunnen we nieuwe tools ontwikkelen. Zo investeren we bijvoorbeeld in de toepassing van Virtual Reality in behandelingen van bijvoorbeeld angsten en fobieën. En stimuleren we medewerkers om verder te kijken dan de gebruikelijke middelen. Zo kunnen we samen op een betere manier passende en nieuwe middelen inzetten binnen ASVZ.
Bij de medische dienst werken onder andere artsen (AVG), tandartsen, arts- en tandartsassistentes, maar ook verpleegkundigen. Vaak met een specialisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
Onder paramedische zorg vallen de volgende disciplines:
Binnen de regioteams diagnostiek en behandeling richten orthopedagogen/psychologen van ASVZ zich op de invloed van psychische en sociale factoren op het functioneren van mensen met een verstandelijke beperking. Zij doen dit via diagnostisch onderzoek, observatie en analyse van het gedrag van cliënten. Daarnaast hebben veel van onze specialisten zitting in speciale teams gespecialiseerd in specifieke kenmerken zoals autisme of ouderdom.
Cliënt of medewerker; bij ASVZ geloven we dat elk mens uniek is. We luisteren dan ook goed naar jouw wensen, zodat jij je werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren.
Lees verder
Heb je nog vragen over de informatie op deze pagina? Of wil je gewoon graag persoonlijk kennismaken? Neem dan contact met ons op!
Lees verder