Hulp tijdens Corona: ben jij er voor ons?

Meld je aan

Zij-instromers

Overstappen naar de zorg?

Neem contact met ons op

Wil je werken in de zorg, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Kies voor een leer-werktraject bij ASVZ en haal binnen één jaar je MBO-zorgdiploma.

Opleiding op maat

Voor zogenaamde zij-instromers stellen we een pakket op maat samen. We kijken daarvoor naar wat je al weet en kunt. In je werk- en privéleven heb je namelijk al een hoop kennis, vaardigheden en ervaring opgedaan.

Via een EVC-procedure (Erkenning van Verworven Competenties) kunnen we jouw competenties officieel aantonen en daardoor erkennen. Omdat je dan vrijstelling krijgt, kun je een opleiding die normaal 3 of 4 jaar duurt zo veel sneller afronden.

Bekijk hieronder het filmpje over onderwijs op maat:

Bekijk video

Onderwijs op maat

Leren en werken

De onderdelen die je nog wel moet doen, rond je af naast je zorgwerkzaamheden op een locatie of groep binnen ASVZ. Je ontvangt meteen salaris en doet ervaring op in de tak van zorg waarin je interesse hebt. De meeste deelnemers halen hun MBO-zorgdiploma binnen één jaar.

Ervaring van een medewerker:

"Ik ben leidinggevende in een kringloopwinkel geweest. Daar werkte ik voor het eerst samen met mensen met een beperking. Ik vond het zo interessant en leuk om te doen, dat ik vervolgens zeven jaar als begeleider heb gewerkt. De laatste paar jaar deed ik dat als persoonlijk begeleider bij ASVZ. Een relevant zorgdiploma had ik echter niet. Mijn teamleider motiveerde me om een opleiding te volgen binnen ASVZ: het EVC-traject voor de MBO-opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4. Ik kreeg uiteindelijk voor vijf van de zes leereenheden vrijstelling en had na drie maanden mijn EVC-certificaat. Binnen een jaar rondde ik de overige onderdelen af en ontving ik mijn diploma. Met die flexibiliteit motiveer je studenten enorm." - Jennefer, zij-instromer bij ASVZ

Bekijk hier het filmpje van haar collega Ton van Vlierden:

Bekijk video

Zij-instromers

Iets voor mij?

Denk jij in mogelijkheden en sta je stevig in je schoenen? En ben jij iemand die makkelijk verbinding maakt met een ander? Wanneer je hier volmondig ‘ja’ op kunt antwoorden kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden binnen ASVZ. We hebben een beperkt aantal opties voor zij-instromers.

Interesse?

Wil je meer weten over een leer-werktraject bij ASVZ? Neem dan contact op met secretariaat P&O. Op de website www.ontdekdezorg.nl staan verhalen van medewerkers die vertellen over hun werk en passie voor de zorg. Een mooi inkijkje om te ontdekken welke functie misschien wel bij jou past.

Gerelateerde vacatures

Ondersteunend begeleider Intensieve begeleiding

Ondersteunend begeleider/Intensieve begeleiding - Uren in overleg. - Rotterdam/Rijnmond