Wij zijn er voor jou
Jij bent er voor haar

Dit kun jij betekenen

Als ondersteunend begeleider zorg jij ervoor dat je cliënt dagelijks kan functioneren. De begeleiding en/of verzorging geef je volgens het persoonlijk- of activiteitenplan. Zo stimuleer je elke dag, avond en soms ook ‘s nachts de zelfredzaamheid en de beleving van je cliënt. Daarbij betrek je ook het netwerk van cliënten; je informeert hen regelmatig en communiceert bijzonderheden

Dit neem je mee

Om te werken als ondersteunend begeleider heb je een mbo 2-opleiding afgerond. Ook heb je de nodige kennis en ervaring opgedaan in het werken met mensen met een beperking. De volgende persoonlijke eigenschappen zijn van belang om bij ASVZ als ondersteunend begeleider te werken: Je bent integer, geduldig, een doorzetter en je communiceert duidelijk. Ook als je in een andere branche werkt, maar eerder genoemde eigenschappen bezit, ben je van harte welkom om te solliciteren.
Veel mensen stromen vanuit een andere branche in deze functie in (zij-intromers). Zij krijgen een gedegen en gestructureerd ontwikkelprogramma aangeboden dat is gericht op onze visie op zorg en begeleiding. Dit biedt je de voorwaarden om onze cliënten goed te kunnen begeleiden en verzorgen. Regelmatig stromen deze ondersteunend begeleiders door naar een niveau 4 beroepsopleiding, waarna ze de stap maken naar de functie van persoonlijk begeleider.

ASVZ heeft een pakket van leereenheden voor het Mbo en Hbo ontwikkelt, die het voor volwassenen mogelijk maakt om onderwijs op maat te volgen. Het doel is dat elke zij-instromer die wil werken in de gehandicaptenzorg binnen één jaar vakbekwaam kan worden. Als zij-instromer moet je alleen dat leren wat nog nodig is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Er hoeft niet opnieuw examen te worden gedaan in de basisvakken waarvoor al een diploma is gehaald.
ASVZ verzilvert capaciteiten die medewerkers al beheersen via onafhankelijk opleidingsinstituut EVC (Erkenning van Verworven Competenties). Op deze manier krijgen medewerkers vrijstelling voor dat onderdeel van de opleiding. De onderdelen die overblijven kunnen ze via een BBL-opleiding van één jaar volgen. Een jaar is prima te overzien, voor zowel werknemer als werkgever. Om toegelaten te worden tot dit 1-jarige traject moet je minimaal drie jaar praktijkervaring hebben binnen ASVZ én toe zijn aan groei.

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie krijg je altijd een digitaal assessment aangeboden, waarin we met elkaar toetsen of je geschikt bent voor deze functie.

Waar wil je werken?

ASVZ kent diverse cliëntdoelgroepen en verschillende soorten woningen met elk hun eigen vorm van begeleiding.

  • Reguliere woonbegeleiding: Dit zijn zeer uiteenlopende doelgroepen, van jong tot oud en met een gevarieerde zorgvraag. Dit betekent dat je flexibel moet zijn, graag zelfstandig werkt en cliënten onvoorwaardelijk wil begeleiden en/of verzorgen.
  • Ondersteuning thuis: Cliënten die ondersteuning thuis krijgen wonen zelfstandig en hebben vaak een baan. Het kunnen zowel individuele cliënten als gezinnen of jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek zijn. Je geeft je begeleiding aan huis en/of online. Dat betekent dat je zelfstandig en initiatiefrijk moet zijn om je cliënten naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te coachen.
  • Intensieve begeleiding: Je werkt met cliënten met een diversiteit aan (ernstig) moeilijk verstaanbaar gedrag. Een veilige en duidelijke omgeving is essentieel om deze cliënten bij hun dagelijkse activiteiten te stimuleren. Dit betekent dat je actief en ondernemend bent, goed kunt communiceren, kunt begeleiden “met de handen op de rug’’ maar indien noodzakelijk ook fysiek kunt inspringen.
  • Dagbesteding: Op werkdagen kunnen cliënten verschillende activiteiten doen. Zowel belevingsgericht en creatief als arbeidsmatig, en zowel binnen als buiten. Je geeft cliënten hierbij de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en diverse vaardigheden te ontwikkelen. Jij ziet dit als een vak en vertaalt dit naar een passend aanbod voor iedere cliënt, waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van zijn of haar leven.
  • Bijzondere zorg: Deze cliënten hebben een ernstige meervoudige verstandelijke en lichamelijke beperking. Heb je een voorkeur voor verpleging en verzorging, kun je goed observeren en weet je zelfs de kleinste signalen van een cliënt te vertalen naar een zorgvraag, dan ben je hier op je plek.

Heb jij een voorkeur voor een bepaalde doelgroep? Geef dit aan als je besluit te solliciteren!

Vacatures

Ondersteunend Begeleider (Wiboz)

Ondersteunend begeleider
Gemiddeld 20 uur per week.
Bergen op Zoom
FWG 30 €1.906 - €2.801

(persoonlijk) begeleider (kindergroep) logeerhuis Rotterdam Zevenkamp

Ondersteunend begeleider/Persoonlijk begeleider
Gemiddeld 24 uur per week
Rotterdam/Rijnmond
FWG 30 €1.906 - €2.801/FWG 35 €2.110 - €3.009/FWG 40 €2.236 - €3.154

Ondersteunend begeleider EMVB

Ondersteunend begeleider
Gemiddeld 20-24 uur per week, in overleg
Drechtsteden/Waardenland
FWG 30 €1.906 - €2.801

Begeleider

Ondersteunend begeleider/Persoonlijk begeleider
Gemiddeld 20-24 uur per week.
Rotterdam/Rijnmond
FWG 35 €2.110 - €3.009

Ondersteunend begeleider intensieve begeleiding EVB

Ondersteunend begeleider/Intensieve begeleiding
Gemiddeld 28 uur per week.
Drechtsteden/Waardenland
FWG 35 €2.110 - €3.009

Persoonlijk begeleider EVMB Volwassen

Ondersteunend begeleider/Persoonlijk begeleider
Gemiddeld 24 - 28 uur per week bespreekbaar.
Gouda eo/Rotterdam/Rijnmond/Nieuwerkerk aan den IJssel
FWG 40 €2.236 - €3.154

Ondersteunend begeleider intensieve begeleiding LVB

Ondersteunend begeleider/Intensieve begeleiding
Gemiddeld 32 uur per week.
Nieuwerkerk aan den IJssel
FWG 35 €2.110 - €3.009

Ondersteunend begeleiders Zeer Intensieve begeleiding

Ondersteunend begeleider/Intensieve begeleiding
Uren in overleg
Drechtsteden/Waardenland
FWG 35 €2.110 - €3.009

Ondersteunend begeleiders

Ondersteunend begeleider
Uren in overleg
Leerdam/Gorinchem/Vianen/Utrecht
FWG 30 €1.906 - €2.801/FWG 35 €2.110 - €3.009

Ondersteunend begeleiders

Ondersteunend begeleider
Uren in overleg
Drechtsteden/Waardenland
FWG 30 €1.906 - €2.801/FWG 35 €2.110 - €3.009
Bekijk meer