Wij zijn er voor jou
Jij bent er voor haar

Dit kun jij betekenen

Als ondersteunend begeleider zorg jij ervoor dat je cliënt dagelijks kan functioneren. De begeleiding en/of verzorging geef je volgens het persoonlijk- of activiteitenplan. Zo stimuleer je elke dag, avond en soms ook ‘s nachts de zelfredzaamheid en de beleving van je cliënt. Daarbij betrek je ook het netwerk van cliënten; je informeert hen regelmatig en communiceert bijzonderheden

Dit neem je mee

Om te werken als ondersteunend begeleider heb je een mbo 2-opleiding afgerond. Ook heb je de nodige kennis en ervaring opgedaan in het werken met mensen met een beperking. De volgende persoonlijke eigenschappen zijn van belang om bij ASVZ als ondersteunend begeleider te werken: Je bent integer, geduldig, een doorzetter en je communiceert duidelijk. Ook als je in een andere branche werkt, maar eerder genoemde eigenschappen bezit, ben je van harte welkom om te solliciteren.

Veel mensen stromen vanuit een andere branche in deze functie in. Zij krijgen een gedegen en gestructureerd ontwikkelprogramma aangeboden dat is gericht op onze visie op zorg en begeleiding. Dit biedt je de voorwaarden om onze cliënten goed te kunnen begeleiden en verzorgen. Regelmatig stromen deze ondersteunend begeleiders door naar een niveau 4 beroepsopleiding, waarna ze de stap maken naar de functie van persoonlijk begeleider.

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie krijg je altijd een digitaal assessment aangeboden, waarin we met elkaar toetsen of je geschikt bent voor deze functie.

Waar wil je werken?

ASVZ kent diverse cliëntdoelgroepen en verschillende soorten woningen met elk hun eigen vorm van begeleiding.

  • Reguliere woonbegeleiding: Dit zijn zeer uiteenlopende doelgroepen, van jong tot oud en met een gevarieerde zorgvraag. Dit betekent dat je flexibel moet zijn, graag zelfstandig werkt en cliënten onvoorwaardelijk wil begeleiden en/of verzorgen.
  • Ondersteuning thuis: Cliënten die ondersteuning thuis krijgen wonen zelfstandig en hebben vaak een baan. Het kunnen zowel individuele cliënten als gezinnen of jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek zijn. Je geeft je begeleiding aan huis en/of online. Dat betekent dat je zelfstandig en initiatiefrijk moet zijn om je cliënten naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid te coachen.
  • Intensieve begeleiding: Je werkt met cliënten met een diversiteit aan (ernstig) moeilijk verstaanbaar gedrag. Een veilige en duidelijke omgeving is essentieel om deze cliënten bij hun dagelijkse activiteiten te stimuleren. Dit betekent dat je actief en ondernemend bent, goed kunt communiceren, kunt begeleiden “met de handen op de rug’’ maar indien noodzakelijk ook fysiek kunt inspringen.
  • Dagbesteding: Op werkdagen kunnen cliënten verschillende activiteiten doen. Zowel belevingsgericht en creatief als arbeidsmatig, en zowel binnen als buiten. Je geeft cliënten hierbij de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en diverse vaardigheden te ontwikkelen. Jij ziet dit als een vak en vertaalt dit naar een passend aanbod voor iedere cliënt, waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van zijn of haar leven.
  • Bijzondere zorg: Deze cliënten hebben een ernstige meervoudige verstandelijke en lichamelijke beperking. Heb je een voorkeur voor verpleging en verzorging, kun je goed observeren en weet je zelfs de kleinste signalen van een cliënt te vertalen naar een zorgvraag, dan ben je hier op je plek.

Heb jij een voorkeur voor een bepaalde doelgroep? Geef dit aan als je besluit te solliciteren!

Vacatures

(Ondersteunend) begeleider wonen

Ondersteunend begeleider - Gemiddeld 28 uur per week tijdelijk van juni t/m oktober 2018 ivm zwangerschapsvervanging - Udenhout eo

Ondersteunend begeleider wonen

Ondersteunend begeleider - Gemiddeld 8-24 uur per week. - Rotterdam/Rijnmond

Ondersteunend begeleiders wonen intensieve begeleiding

Ondersteunend begeleider/Intensieve begeleiding - Aantal uur in overleg - Halsteren

Bekijk meer